Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
VersenynaptárZSB versenysorozat

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Partnereink

Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szigeti László

Ahogy elkezdődött:

Tán 1990 lehetett. Nagyszüleim padlására mászva találtam egy mogyoró vesszőből készített régi horgászbotot. Drótból hajtott gyűrűk, piros cérnával felbandázsolva, két apró szeg orsó híján. Nekem ez kell, ezt ki kell próbálnom, horgászni szeretnék…
Nagypapám a kamra mélyéről elővarázsolt egy dobozt, amiben pár horog, laposra kalapált ólom lemez és pár tekercs damil volt. A mogyoró vessző úgy 2,5-3 méter lehetett, a kis szegekre tekertünk 7-8 méter damilt (minimum 30-as!!), libatoll úszó, aminek a végét szép pirosra festettük, ólomlemez rá súlynak, és a várható halak méretéhez képest irdatlan méretű füles horog. Tökéletesnek tűnt!

A falu mellett húzódik egy, a Hanság lecsapolásakor kiépített csatorna. Korábban láttam benne halakat, láttam emelőhálóval halászó embert. Az öregek tanácsára fogtam a parton szöcskét, csíptem az ebédre vitt kenyér beléből egy darabot. A nap végére a szúnyogok és a bögölyök vörösre marva jóllaktak belőlem, a kezemet és lábamat a sás és a nád vágta véresre, koszos voltam és fáradt, de boldogan horgászként tekertem haza…

Az évek során a csatorna adott a keszegféléktől a kárász-compó-sügéren át a csukáig szinte mindent. Vizsgát tett ifihorgász lettem, a mogyoró botot 2 részes üvegbot váltotta, finomabb úszókkal és horgokkal, és jártam bicajjal a környék vízfolyásait. Minél többet tudtam annál több minden érdekelt, olvastam-faltam a könyveket és az újságokat, Elröppent 25 év… és jelenleg a bicajos mogyoróbotos kisrác egy kombi autót dugig rakva, versenyládán ülve, match-rakós vagy feeder bottal kergeti halait. Sok minden változott, és a változás jó, de a mai napig örülök, hogy a kezdeteim olyanok voltak amilyenek.

Szóval kisebb-nagyobb megszakításokkal 25 éve horgászom. Egy hansági faluban lakom, a Rábca, Kis-Rába, Hanság Főcsatorna szomszédságában. 20 perc alatt elérhető a Rába legközelebbi szakasza, fél óra alatt a szigetközi ágrendszerben vagyok, 40 perc alatt érem el a nagy Dunát.
Horgászmódszerek közül a finomszerelékes módszerek állnak közel hozzám, bár néha pergetek is. A lassabb áramlású szakaszokon úszós módszerekkel, a húzósabb vizekben feederrel keresem a halakat. Elsősorban sporthorgásznak tartom magam, az éves hal hazavitelem kimerül pár bogrács halászlé alapanyagában, és az ünnepi alkalomra szívesen főzök harcsából vagy süllőből készült ételeket.

Abban hogy 4 évvel ezelőtt versenyládára ültem és rakóst fogtam a kezembe, hogy a versenyzésbe itt Zsennyén a Fishfarmnál belekóstoltam és itt is ragadtam nagy szerepe volt húgom párjának, Bakler Mikinek, akinek hálás vagyok ezért! A jövőben igyekszem minél többet tanulni, tapasztalni, rangos nehéz mezőnyökben helytállni.

TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink