Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
VersenynaptárZSB versenysorozat

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Partnereink

Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Vas (Fish Farm)-Zala 2010. május 28
Versenyek

Németh Lajos /csk./
Zala

VAS /Fish Farm/ - ZALA
verseny beszámoló 

Az előzményeket tekintve 5-dik alkalommal került megrendezésre a két megye között ez a baráti horgászverseny találkozó. A helyszínek felváltva követik egymást. Az egyik állomás a festői erdei környezetben található Miháldi 5 ha. tó ami Nagykanizsától 25 km-re , a másik a halairól és horgászbarátságáról híres Zsennyei tó .

Az elmúlt versenyek eredménye úgy adta, hogy a vasiak nyertek mind a 4 alkalommal, így a cél az 5-dik győzelem a Zalaiak részéről a sorozat megszakítása volt.
Annál is inkább, hiszen Zalai részről most a hazai pálya adott előnyt a csapatnak.
Ennek megfelelően Németh Lajos barátunk (a Zalai vezető és fő szervező) a versenyt megelőző egyik napra háziversenyt hirdetett, amely nagyon jól sikerült és sok halat adott. Ennek a versenynek megfelelően csapatot is hirdettek és bizakodva álltak elébe a hagyományos megmérettetésnek.
A Zalai csapatban helyet kaptak Fish-Farmos egyesületi tagok is (dr. Köppel Szili, Bognár Gyuszi, Németh Lali, Vince Peti ) de természetesen itt most a lakhely szerinti besorolás az előbbre valóbb.
Vasi részről hagyományosan az elmúlt 10 év megyei és országos versenyein legsikeresebben szereplő horgászokat tömörítő Fish-farm egyesület tagjai alkották a Vasi - Zsennyei csapatot.
A Fish-farm egyesület 5 hónapja alakult meg és a megye legnagyobb taglétszámú egyesületévé vált. Hamarosan 1000 tagot tudhat soraiban. Ez a megyei viszonylatban magas taglétszám első sorban az egyesület tagjainak, az egyesület megalapítóinak, a Zsennyei tónak és üzemeltetőinek köszönhető.

A Zsennyei csapatban, csapatújoncok is szerepet kaptak - akik mint majd az eredményekből látható lesz- meg is hálálták a bizalmat.
A csapatok 10-10 főből álltak.
A verseny érdekessége még, hogy 2x 3 órás fordulóban zajlik a csörte, de csak egyszer a hat óra letelte után van mérlegelve és rangsorolva. Kizárólag rakós bottal kergetjük ezen a két megye között zajló baráti találkozón a halakat.
A félidőben pedig a szokásoknak megfelelően jó vendéglátóként fantasztikus, a tó partján bográcsban főzött „akadók” kerültek terítékre. Ne menjünk azonban ennyire előre.
Találkozó reggel 7,15-kor volt ahol jobbnál jobb borokkal, üdítővel, különböző italokkal és pogácsával vártak minket.
Majd rövid szabályismertetés és sorsolás. Persze a fogadkozások és ugratások most sem maradhattak el.
A sorsolás úgy adta, hogy a Zalai csapat tagjaié lettek a páratlan számok, a páros pedig a Fish-farmosoké, tehát felváltva ültünk.
A két különálló szektorban így 4 szélső hely van melyből 2 – 2 jut igazságosan mindkét csapatnak.
Hely csere azért nincs a második fordulóra mivel itt egyéni eredményt nem hirdetünk azaz mindegy hogy csapaton belül ki van előnyösebb pozícióban a barátokkal szemben.
Erre szokták azt mondani ezt dobta a gép.
A Vasi részről az egyértelmű taktika: a két szomszédot kell mindenkinek lefognia.
A többiek a szektorban ilyen értelemben nem számítanak. Ha a két szomszédon kívül mást is sikerül még pluszban megelőzni az csak hab a tortán. Persze a szélső helyeken ülőknek a szektor győzelem lehet csak a cél.
A sorsolás azt hozta, hogy az 1-es helyre sorsolt a Zalai kapitány, mellé a 2-re Titi ( Geröly Tibor), aki most már a 4 éve sok országos versenyt megjárt és tapasztalatokat szerzett. Aztán Zalai részről Kóbor Bazsi, aki nagyon szimpatikus és lelkes ügyes horgász, tőlünk a tavalyi vasi egyéni bajnok Horváth Bazsi, aki már 1 szeres megyei csapat bajnok is. Magyar Gáspár, majd a nagyhal specialista Vass Jani sokszoros osztrák nagyhalas verseny bajnoka, feeder szakértő és horgászboltos Meződi Jani, a dzsondérok szakértője Geröly Norbi, a rendkívül tehetséges Vince Peti és Goldmann Tomi horgász boltos, aki 1 szeres megyei egyéni és 8 szoros vasi csapat bajnok és nem utolsó sorba a Zsennyei tó üzemeltetője.
Finoman szólva nem egy gyenge szektor, de a másik sem volt az talán még egy kicsit erősebbre is sikerült:
11-es helyen dr Köppel Szili aki, már vagy 15 éve versenyez Zalai bajnok, és sok -sok országos jó eredménnyel a tarsolyában. Mellette a pici Zsöni (Németh Krisztián), akit szintén nem nagyon kell bemutatnom, mint pecást. /3 szoros vasi egyéni és 9 szeres vasi csapat bajnok, a Zsennyei tó üzemeltetője/ Domján Karcsi, aki a Zalaiak egyik erőssége. Majd következtem én Komáromi Levente, talán a magyar bajnoki bronzérmemre, és a franciaországi EB egyéni 24 helyemre emlékszem a legszívesebben. Anda Józsi aki idén indult először a nyugati elődöntőn, és a három forduló közül az egyikben, már egy szektor kettest is tudott pecázni. Szántó Laci aki 7-8 éve versenyez komolyabban több kevesebb sikerrel, és sok tapasztalattal a háta mögött. Bognár Gyuszi aki egyre jobban csipkedi el a jó eredményeket különböző versenyeken, ( idén nem sok hiányzott neki a középdöntőbe való kerüléshez). Pufi Tomi (Takács Tamás) a Zsennyei mindenes, aki rangidős a mi Vasi-Fish-farmos csapatunkban, immáron közel 20 éve versenyez értékes eredményekkel. Üst Laci aki már sok meglepetést okozott versenyeken magabiztos horgászatával majd a szélén a 20-son Lisztes Gergő mondhatni múltját tekintve újonc, a horgászatát elnézve viszont tapasztalt aki a magas labdát magabiztosan leütötte.
Ezzel az ülési sorrenddel vágtunk neki a versenynek az alapozó etetés után.
A felső szektorban egy kicsit kb. 30 cm-el mélyebb víz van rakós távon azaz 1,3 méter.
Itt gyorsabban elkezdődött a halfogás. Szinte mindenki ütemesen kezdte szedni a kisebb nagyobb halakat. Nálunk ez nehezebben indult meg bár Szántó Laci mindjárt a verseny első 10 percében már egy 1,5 kg-os pontyot szákolt nem kis örömünkre.
A versenyen fogott halak összetétele szép vegyes állományt mutatott:
Dévérkeszeg 2 féle méret 2-5 dkg és 40-70 dkg, kárász 5-10 és 50-80 dkg, Compó 10 dkg, Bodorka, Vörösszárnyú keszeg 5-15 dkg és karika keszeg 50 dkg-ig. Plusz természetesen 1-1 ponty.
A felső szektor 1-es helyén a Lalinak nem nagyon akart jönni a hal, de mellette Titi is nagyon „szenvedett” és 3 óra után saccolása szerint utolsó volt a szektorában. Kóbor Bazsinak sem igazán jöttek ütemre a halak viszont a mi Bazsink végi ütemesen fogta az apróbb, de biztos halakat. Kiemelkedően és ütemesen a másik széle felé fogtak jól a fiúk Vince Peti és Geröly Norbi személyében. Ők fej –fej mellett haladtak talán Norbi kissé előbbre tartott, de kicsi különbségeket nehéz megsaccolni. A középen ülő nagyhalas barátunk Jani most sem hazudtolta meg horgásztudását és kiválogatta a nagyobb halakat. Hamar fogott egy jó pontyot majd egy sajnos faképnél hagyta és elkezdte fogni a nagy kárászokat.
A taktikát jól betartva és tökéletesen megoldva a két szomszédot verte.
A mi szektorunkban Köppel Szili már 1 óránál átvette a vezetést, akivel ekkor még csak a Zsöni tudott lépést tartani. A másik szélén a Gergő nem találta igazán a megoldást, de azért szedegette a halakat Ő is. Mellette az Üst Laci és Pufi Tomi nagy csatája kezdett kialakulni felváltva fogták a halat. Bognár Gyuszi és Szántó Laci között hasonló volt a helyzet annyi különbséggel hogy egyre beljebb jöttünk a szektorban úgy csökkent a fogható halak mérete és mennyisége. Ez a tendencia a szektor közepén jól látszott mivel Anda Józsi, Karcsi és én küzdöttünk minden egyes halért. Ez az első három órában nem is nagyon változott. Nekem az utolsó fél órában kezdett odaállni ebben a picinek mondható (80 cm) vízben a jobb hal és már 1-1 kárász is jelentkezett 15 dkg –os méretben. Talán mi hárman jó egyformán rosszul álltunk a többiekhez képest és kb 3-4 kg halunk lehetett fejenként. Ekkor már a Szilinek, Zsöninek 10 kg körüli hala volt a Gergő pedig kezdte megtalálni a módszert és 7-8 kg –val feljött a Tomi és Üst Laci mellé.
Ekkor következett a szünet illetve az ebéd, amely minden igényt kielégített.
Ekkor nem maradhatott el a csapatok tagjai között a tapasztalatok átadása és a taktika finomítása.
Egy órai pihenő után ismét nekiláttunk a verseny második 3 órás fordulójának.
A Vasi csapat számára egyértelmű volt, hogy most már 4 órával az első alapozó etetés után a nagyobb méretű halak ezen belül a Dévérek és Kárászok megfogására kell koncentrálni.
Ezzel lehet elhúzni baráti ellenfeleink elöl.
Ennek megfelelően etettünk és használtuk a nagyobb halra beállított topszeteket. Ez alól csak az lehetett kivétel akinek nem akar jönni semmi esetre sem a jobb hal és így nem szabad a boton ülni. Tehát fognia kell az apróbb méretű Dévéreket, Bodorkákat.
Így járt Titi és a Bazsi is. Nekik kissé elkopott a tenyerük, és égetett a bot. Becsületükre legyen mondva ezt végig nyomták 6 órán keresztül. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen mindketten a 2-2 szomszédjukat verték fölényesen.
A Jani ott folytatta ahol abban hagyta. Neki is sikerült a 2 szomszédot megelőznie.
A Norbi vezette a szektorát, de egy harcsa ¾ órára lerendezte az etetését és újra kellett alapoznia, majd vissza imádkoznia a halait. Ez a szektor elsőségbe került, ami nem von le egy cseppet sem Vince Peti teljesítményéből, aki 16700 gr-al megnyerte a szektorát, hozva a szektor 1-st a Zalai csapatnak. A Tominak egy szektor hármas sikerült a szélről 13 kg-os fogással. Itt is harcsa adhatott többször is 20 perces kapástalanságokat, amivel nem lehetett mit kezdeni.
Viszont a teljes szektort összesítve 35 pontot gyűjtött a Zalai és 20-at a Fish-farmos csapat.
A mi szektorunkban a Szilárd tőle megszokott módon végig ragyogóan fogta giliszta csalival a jó méretű halakat és még egy pontyot is bezsákolt így 18010 gr-al kettest pecázott mivel a másik széléről újoncunk Liszti haláli nyugalommal fogott 20850 gr-ot amivel nem is lehetett az eredménye kérdéses azaz szektor 1.
A szektor 3-ra a Zsöni futott be 16900 gr-al. Ő egyenletesen fogta jó ütemben a halait és ezzel az egyik szomszédját a Domján Karcsit tudta verni, aki 10000 gr-al sajnos a szektor utolsót tudta csak hozni. Ebből is látszik, hogy kellemes környezetben, 10 kg megfogásával utolsónak csak jól kezelt halban gazdag vízen lehet lenni.
A sors úgy adta, hogy a Szántó Laci és Gyuszi csatájából a Zalai csapat tagja jött ki jobban, hiszen közel 2 kilót vert rá 13100 illetve 11350 gr.
Talán a Laci kissé elült a boton és most ez annyira nem jött be, de az egyik szomszédot így is fogta.
A Takács Tomi alulmaradt az Üst Lacival folytatott csatában 900 gr-al, úgy hogy 15000 gr-ot fogott, de a bal szomszédot Ő is hozta. A középső részen nagy nehézségek árán beérkezett a hal és már csak pörgetni kellett a pecát ezzel nekem sikerült a második 3 órában közel 13 kg halat fogni, ami súlyban összesen 15800 gr-ot eredményezett. Ezzel szerencsére én is hoztam a két szomszédomat, hiszen a jobbomon ülő Anda Józsi 11080 gr-ig, balomon a Domján Karcsi 10000gr-ig jutott.
Neki megálltak a halai és nem tudott ütemet pecázni pedig mindent megpróbált a sikeresség érdekében.
Ezzel ezt a szektort 32:23-ra hoztuk így összességében 43:67 pontarányban nyertük ezt a versenyt is és zsinórban ötödszörre hoztuk el a kupát. Ha ősszel a visszavágón Zsennyén ismét nyerünk, akkor erre a kupára is rávésethetjük: Mindörökkön Örökké.
Az össz fogás 259.720 gramm lett, ami nagyon jónak mondható.
Egyébként az eredmény csak másodlagos és mindenkinek ilyen jó pecákat, kormorán és szemétben mentes vízet kívánok.
Hajrá Fish-Farm
levi

fotó:Kondics Zsolt
További képek:
Geröly Tibor
Vas/Fish Farm she
Kóbor Balázs
Zala
Horváth Balázs
Vas/Fish Farm she
Magyar Gáspár
Zala
Vass János
Vas/Fish Farm she
Meződi János
Zala
Geröly Norbert
Vas/Fish Farm she
Vince Péter Zala
Goldmann Tamás
Vas/Fish Farm she
Dr. Köppel Szilárd
Zala
Németh Krisztián
Vas/Fish Farm she
Domján Károly
Zala
Komáromi Levente /csk./
Vas/Fish Farm she
Anda József
Zala
Szánó László
Vas/Fish Farm she
Bognár Gyula
Zala
Takács Tamás :)
Vas/Fish Farm she
Üst László
Zala
Lisztes Gergő
Vas/Fish Farm she
Hozzászólások
#1 | hajrá - június 23 2010 17:58:18
Azért még ha az eredmény nem is az elsődleges attól még ez már 5 ször nem véletlen.
Maradjon a barátság.
Hajrá Fis-Farm!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink